Ingyenes Írásos
DIETETIKAI TANÁCSADÁS
Minden FOODTEST 200+ Home szolgáltatáshoz!
Ételintolerancia, emésztőrendszeri betegségek esetén, egészségének helyreállításához elengedhetetlen a megfelelő diéta! Az ételintoleranciában szenvedő betegek diétájának összeállításában fontos az érzékenységet okozó élelmiszerek helyettesítése, az ételkészítés technológiája és a vitaminok, ásványi anyagok pótlása is! A hiánybetegségek kialakulásának elkerülése érdekében fontos, hogy megfelelő szakember útmutatása alapján alakítsa ki étrendjét!
A FOODTEST 200+ szolgáltatási díja most magában foglal egy 9.900 Ft értékű írásos dietetikai tanácsadást
Az ételintolerancia kezelése kizárólag diétával lehetséges, melynek alapja a pozitív tartományba került élelmiszerek eliminálása. Ételintoleranciában a tünetek, a panaszt kiváltó élelmiszer elfogyasztása után, akár 3-5 nap múlva is jelentkezhetnek.
Nagyon fontos az Ön ételintolerancia leletének megfelelő értelmezése. Segítségünkkel eligazodhat az alternatív élelmiszerek bőséges választékában. Szakembereink irányításával, az Ön igényeinek leginkább megfelelő helyettesítő élelmiszereket tudja kiválasztani és elkerülheti a hiányállapotok kialakulását.
A tanácsadáshoz ajándékba adjuk a 100 Napos Étkezési Naplót , melynek vezetése megkönnyíti diétás étrendjének összeállítását és nyomon követését. Fontos, hogy feljegyezze étkezéssel kapcsolatos tapasztalatait, tüneteinek alakulását. Feljegyzéseit átnézve könnyebb megtalálnia a panaszt okozó élelmiszert.
Ajándékba adjuk az Élelmiszer-Intolerancia Táplálkozási Tanácsadó Jegyzetet, mely segítséget nyújt, hogy mely élelmiszerek elhagyása, fogyasztásának csökkentése vagy kiváltása javasolt. Ötleteket ad alternatív/helyettesítő élelmiszerek bevezetéséhez. Útmutatást adunk ahhoz is, hogy a tünetek enyhülését követően hogyan térhet vissza fokozatosan az eredeti élelmiszerekhez, biztosítva hogy étrendje változatos és kiegyensúlyozott legyen.
Dietetikus
25 éve dolgozom terápiás dietetikusként. Munkám során a dietoterápia széles körét felölő cukorbetegek, túlsúlyos betegek, emésztőrendszeri betegségben szenvedők, COPD betegek egyéni és csoportos dietetikai ellátását, étlaptervezését végzem. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a MESZK tagjaként rendszeresen részt veszek a rendezvényeiken. A beteg ellátás során gyakran tapasztalom, hogy a páciensek olyan krónikus panaszokkal küzdenek – amelyek mások számára elhanyagolhatóak – de az elszenvedő fél számára rendkívül kellemetlenek, az életminőséget rontják.
Ez a széles körű probléma terelte érdeklődésemet az ételintoleranciák felé. 2011 óta foglalkozom IgG típusú ételintoleranciában szenvedők étrendi kezelésével. Úttörőknek számítunk ezen a téren, de csapatunkkal együtt rengeteget dolgozunk, hogy ez a terület ismerté váljon és elnyerje létjogosultságát. Ezen a téren feladatom pácienseink dietetikai ellátását biztosítani az IgG típusú ételintoleranciák kezelésében. Megtalálni az eliminálandó élelmiszerek helyett a felhasználható alapanyagokat, mindezt úgy, hogy az elkészítendő étel ízletes maradjon, és az étrend biztosítsa az egyén számára szükséges tápanyagokat.