Végleg leszámolni a visszatérő náthával, köhögéssel?

Köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, szüntelen nátha vagy arcüreggyulladás. Nem könnyű éveken át felváltva vagy akár egyszerre küzdeni ezekkel a problémákkal. A klasszikus antibiotikumos kezelések eredménye általában a visszatérő vírusfertőzések és  a meggyengült immunrendszer.

Légzőszervi gondok

Köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, nátha vagy arcüreggyulladás.

Ha nem fogadjuk el a választ, hogy:  „van ilyen, a gyermek/felnőtt szervezete gyenge”, akkor érdemes elgondolkodni a táplálkozáson.

A környezetben előforduló allergének mellett, mint például a pollenek vagy az állatszőr, nagyon sok étel is okozhat légzőszervi problémákat.

Amikor hosszú ideje légzőszervi gondokkal küzd valaki, az orrmelléküregek heveny és idült gyulladása, vagy az orrnyálkahártya gyulladása is kialakulhat. Ebben az esetben már nehezebb a légzés, állandósult fejfájás, kimerültség is gyötörheti az embert.

A tüneteket átmenetileg lehet kezelni, de ezzel hosszú távon nem lehet megelőzni azok kiújulását vagy súlyosbodását. Brit tanulmányokból kiderült, hogy például az asztmások saját tapasztalatai szerint egyes élelmiszerek súlyosbítják a légzőszervi tüneteket, panaszokat.  A kutatásokat kiterjesztették az egyéb légzőszervi problémák és az élelmiszerek közötti összefüggésekre is.

Az ételintolerancia közvetlenül kapcsolatban áll a krónikus légzőszervi panaszokkal. Ha a beteg olyan ételeket fogyaszt, melyek fehérjéit csak részben tudja lebontani a bélrendszere, az orrfolyás, nátha, köhögés, fulladás is súlyosbodik. Ennek oka, hogy a lebontatlan ételfehérjék bekerülnek a véráramba, az immunrendszer pedig IgG antitestekkel reagál az „idegen” –re.  Majd az antitestek összekapcsolódnak a megemésztetlen fehérjékkel és gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben – így például az orrüreg, arcüreg környékén.

Ha tehát ön vagy családtagjai közül bárki visszatérő légzőszervi panaszokkal küzd – nagy eséllyel ételérzékenység miatt nem tud megszabadulni az állandósult tünetektől.

Az ételintolerancia ma már egyszerűen néhány csepp vérből megállapítható. Az ételérzékenység pedig megfelelő étrenddel és a bélrendszer regenerálásával kezelhető. A tüneteket, panaszokat okozó ételek kiiktatása már önmagában is állapotjavulást hoz, általában néhány nap után már érezhető a kedvező változás. A problémákat okozó ételek elhagyása után gyorsan regenerálódhatnak a légzőszervek is, így az állandósult gyulladásoktól, náthától, köhögéstől is egyszerűen megszabadulhat.

Minden harmadik ember ételérzékeny

Tegye meg Ön is az első lépést, jelentkezzen vizsgálatunkra!

FOODTEST 200+ Home
Laboratóriumunkban alkalmazott fehérjechip alapú ételintolerancia mérés. Egyetlen, kis mennyiségű vérmintából egyidejűleg több mint 220 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

FOODTEST 200+

Magyarország első számú ételintolerancia tesztje

Laboratóriumi vizsgálat

A mérést speciális készülék segítségével laboratóriumi szakemberek végzik

Megbízható

Jelenleg nincs más olyan vizsgálat, mely több élelmiszer érzékenységet mutat ki

Ismerje meg
az ételintolerancia jellemző tüneteit

Az ételintolerancia legyőzhető!

Tegye meg Ön is az első lépést