Ekcéma és bőrproblémák
A dermatitisz a hám és a hám alatti kötőszövet akut vagy krónikus gyulladása
Az ekcéma erős viszketéssel járó bőrgyulladás. A betegség pontos oka nem ismert. Családon belüli halmozódás, örökletes hajlam jellemzi. Krónikus betegség, megnyugtató, hogy nem fertőz. Az ekcémában szenvedők között gyakoribb az asthma, szénanátha.
Kezelése: kiváltó tényezők kerülése, krémek alkalmazása. Panaszt kiváltó élelmiszerek felkutatása és eliminálása az étrendből.
Stressz,
Száraz bőr
Kozmetikumok, bőrirritáló anyagok
Állatszőr, toll
Dohányzás, dohányfüst, alkohol
Bizonyos élelmiszerek: tojás, tej, citrusfélék, paradicsom, hal, szója, búza.
Viszketés, irritáció, bőrpír, kiütések. Ekcéma, ez volt a diagnózis 25 éven át. Kezelések, gyógyszerek, kenőcsök. Mégis időről-időre visszatért a kínzó bőrbetegség, egy idő után pedig aranyérszerű tünetek is jelentkeztek. Majd egy egyszerű vizsgálat után kiderült, hogy az évtizedek óta gyötrő ekcémától is meg lehet szabadulni!
Állandó küzdelem a kellemetlen érzéssel, belenyugvás vagy további vizsgálatok? De milyen vizsgálatok? Hová lehet fordulni, ha az allergológus, a bőrgyógyász, a proktológus és a természetgyógyász sem tud segíteni? Van-e bármilyen szer az ekcéma ellen? Van-e olyan eljárás ami nem a tüneteket próbálja megszüntetni, hanem az okokat deríti fel? Egyáltalán mi okozhatja az ekcémát? Fontos kérdések, amely minden bőrpanasszal küzdő fejében megfordultak már.
Mégis kevesen tudják, hogy milyen súlyos bőrproblémákat okozhat az ételintolerancia! Azok az ételek, amelyeket nem tud maradéktalanul lebontani az emberi szervezet, különböző kellemetlen tüneteket produkálnak! Ez azonban nem az ételektől függ, hanem az emberi szervezettől. Nincs általánosság, az ételérzékenység egyénenként változó, számos összetevő vagy alapanyag fehérjéi okozhatják a panaszokat. Ami az egyik ember számára életerőt, táplálékot jelent a másik számára ekcémás, bőrgyulladásos panaszokat is okozhat.
A bőrgyógyászok mellett a kozmetikai termékek gyártói és a kozmetikusok is a szép, egészséges bőrért dolgoznak. Egész ágazat épült már a természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, pipere termékek előállítására, egyre több csodaszert kínálnak a problémás bőrre. Ezek gyakran hatásosak is ideig-óráig, majd a bőrpanaszok ismét jelentkeznek. Az ételintolerancia nem csak a betegség kategóriába sorolt ekcémát vagy gyulladást képes előidézni. Gyakran a pattanások, aknék, bőrszárazság oka is valamely étel vagy élelmiszer alapanyag, melyet a szervezet nem képes tolerálni.
Számos tapasztalat, visszajelzés igazolja, hogy a FOODTEST 200+ vizsgálat alapján összeállított diétás étrend hatására a bőrpanaszok megszűntek, az az ekcéma is teljesen elmúlt, mely ellen 25 évig küzdöttek. Pedig a diéta nem egy életre szól, nem kell örökre lemondani a kedvenc ételekről. Csak addig kell diétázni, míg a bőrpanaszokat okozó ételek fehérjéi kiürülnek és a bélrendszer regenerálódik.
A bőrpanaszok már egyre fiatalabb korban jelentkeznek, egészen pici gyermekeknél is képes kialakulni egyik napról a másikra. Gyakran már a kicsiket is szteroid alapú krémekkel kezelik, pedig lehet, hogy elegendő lenne kideríteni, pontosan mi okozza az ekcémát. Sajnos sokan még ma is abban a tévhitben élnek, hogy az ekcéma és a bőrprobléma kellemetlen örökség, pedig lehet, hogy csak egy-két étel tehet róla!
Viszketés
Váladék ürülés
Kirepedezik, hámlik
Felülfertőződik
Kisfiamnak heves ekcémás bőrtünetei voltak, ami levedzett és viszketett! 1,5 évig hordtam kivizsgálásokra (bőrgyógyász, allergia teszt vérből, különböző kenőcsök) hogy kiderítsék mitől van! Sajnos nem tudták kideríteni! Végül bőrgyógyászt váltottunk, ő rögtön javasolta az ételintolerancia vizsgálatot! Kiderült, hogy glutén, burgonya, rizs, mandula, kecsketej, tojás sárgája érzékeny a gyerek. Az emailben küldött dietetikai tanácsadás alapján elkezdtük a diétát és már 1 hét után javulás kezdődött! Elmúltak a bőrtünetek és a hasmenés is! Jó dolognak tartom a FOODTEST-et, mivel nem derítették ki más vizsgálatokból a valódi problémát. Javasolnám másoknak, hogy elkerüljék ezt a hosszadalmas találgatást! Ez mind idő és pénz!
Ekcémás, allergiás tüneteim voltak. Allergológusnál jártam, de semmi nem derült ki így az ételintolerancia vizsgálat mellett döntöttem. Volt néhány étel, amire gyanakodtam, de a tojás érzékenység meglepett. Kiderült, hogy intoleráns vagyok a hüvelyesekre, magvakra, tej- és tejszármazékokra, valamint a gabonafélékre és a burgonyára. 3 hónapig tartottam a diétát, a tünetek nagyrészt elmúltak, de volt olyan is, ami csak enyhült. Javaslom a FOODTEST 200+ vizsglatot a magas ára ellenére is, megéri!
Egy éves kisfiam ételre való érzékenysége miatt kerestem fel a FOODTEST.HU Ételintolerancia központot. A kicsi hónapok óta megfázásos tüneteteket produkált és ekcémás volt a bőre. A háziorvos, a gyermek gasztroenterológus, az allergológus és a dietetikus sem tudott segíteni. Viszont egy ismerősöm nagyon jó véleménnyel volt a vizsgálatról. A rizs és a zab eredménye miatt szakember segítségét kértem. A kisfiam problémája elég összetett, nem tudom, hogy a diéta mennyiben járult hozzá az állapotjavuláshoz, de a vizsgálatot nagyon hasznosnak tartom, mert fontos kiegészítés volt ahhoz, hogy megfelelően tápláljam őt.
Több éve ekcémás vagyok, de korábban csak allergia tesztet végeztettem. Voltam már bőrgyógyásznál, dietetikusnál. Semmi sem segített. A FOODTEST 200+ vizsgálatból derült ki, hogy tej, tojás és búza érzékenységem is van. 3 hónapos diétába kezdtem, a glutén elhagyása után nagyon hamar rendbe jött a bőröm. Azért ajánlom az ételintolerancia tesztet, mert jó kiegészítője egy allergia vizsgálatnak. Javaslom, jó kiegészítője egy allergia vizsgálatnak.