
A maláta árpa, búza és egyéb gabona csíráztatásával készült termék. A sör és a gabonából erjesztett szeszes italok (whisky, vodka) egyik legfontosabb alapanyaga. A gabonafélék csírázásakor olyan enzim – diasztáz – keletkezik, amelyik képes a gabonában levő keményítőt maltózzá és dextrinné lebontani, amit azután az erjesztőgombák alkohollá tudnak alakítani.

A maláta tehát enzimekből (fehérjékből), szénhidrátokból áll. A fehérjék között tehát sok különbözik az árpa (búza) fehérjéitől. A Foodtestben a fehérjék ellen termelődött IgG ellenanyagot mutatjuk ki.
Maltóz:
Maltobióz: 2 szőlőcukor (glukóz) 1,4 kötésben kapcsolódva diszacharidot képez.
Maltotrióz: 3 szőlőcukor összekapcsolódásából keletkező triszacharid.
Dextrin: több szőlőcukor kémiai kötésben összekapcsolódva. (nagyon sok szőlőcukor összekapcsolódása kémiai kötéssel: keményítő)
























Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu
