Előfordulhat, hogy olyan ételekre is immunválaszt ad a szervezet, amit már évek óta nem, vagy talán még soha nem fogyasztott. Így a FOODTEST 200+ leleten is számszerű eredményt láthat. Ennek két oka van:
Az egyik, hogy fogyasztotta, de nem tud róla. Számos élelmiszeripari alapanyag, összetevő létezik, amelyeket a nemzetközi szabályozások szerint nem kell feltüntetni a csomagoláson, pl. kóla dió.
A másik ok pedig az ún. keresztreakció. A fehérjék nagy molekulák, melyek különböző részei ellen (ún. antigén-epitópok) más-más IgG molekula képes termelődni, azaz egy fehérje ellen kémiailag több féle ellenanyag képes hozzákötődni. Ugyanakkor teljesen különböző fehérjék egy-egy antigén epitópja annyira hasonló lehet, hogy pl. a kazein egy antigén- epitópja ellen termelődött IgG molekula képes a tarisznyarák vagy a vörös vesebab egyik fehérjéjének antigén epitópjához is hozzákapcsolódni. Így a tesztben olyan ételek is pozitív eredményt adhatnak, amit életében nem fogyasztott. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diéta-periódus alatt ezekkel az ételekkel se próbálkozzon.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu