A FOODTEST 200+ valóban nem vizsgálja a mákra adott immunválaszokat, de így is kideríthető az érzékenység. Egyes élelmiszerek fehérjéi” keresztreagálnak” más élelmiszerekével.
Keresztreakció akkor keletkezik, amikor az antitest nemcsak azt az ételfehérjét ismeri fel, ami ellen termelődött, hanem más, nagyon hasonló antigént is. Ez azért lehet, mert néhány étel és pollen, bár nincsenek egymással közvetlen rokonságban, azonos molekulával, vagy azonos molekularésszel rendelkeznek. A molekulák antitest által felismert részét antigén epitópnak nevezik. Ezt a jelenséget már régóta megfigyelték és egyre több epitópot azonosítanak a modern molekuláris diagnosztika eszközeivel.
Ha a megegyezés 70% feletti, akkor keresztreakció alakulhat ki.
Ez a mák esetében azt jelenti, hogy ha a FOODTEST 200+ vizsgálat a pohánka(hajdina), szezám mag, mogyoró, rozs, kivi bármelyikét pozitívként értékeli, akkor a diéta ideje alatt nem tanácsos mákot sem fogyasztani!
Bár hazánkban alapélelmiszer a mák, Közép-Európán kívül rettegnek a máktól az esetleges morfin tartalma miatt. A gyártó cég az Egyesült Királyságban található, így a paraméterek összeállításánál elsősorban az ottani étkezési szokásokat vették figyelembe.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu