Az alkohol intolerancia többnyire nem immunológiai válasz (IgE, IgG) következménye, s így a FOODTEST 200+ erre nem is tud választ adni.
Alkohol érzékenység, illetve alkohol allergia valóban létezik.
Az alkoholt a máj bontja le és acetaldehiddé alakítja át. Az acetaldehid nagyon toxikus, rákkeltő anyag, a máj ezt az acetaldehidet a következő lépésben ecetsavvá alakítja át. Amennyiben a máj nem tudja lebontani az alkoholt, a magas acetaldehid-szint különböző problémákat okozhat.
Az alkoholallergia tünetei az elvörösödés, heves szívdobogás érzés, hőhullámok, fejfájás, hasfájás és vérnyomás csökkenés. Persze tudni kell, hogy nem minden elvörösödés tulajdonítható az alkoholnak. Tünete lehet még a rosacea (gyakori bőrbetegség, általában negyvenéves korban indul, először értágulatokkal, majd göbökkel, később gennyhólyagokkal), de ezeket a tüneteket a menopauza, alacsony vércukorszint, és bizonyos gyógyszerekre való allergia is kiválthatja.
Sok esetben – bár ez főleg az ázsiai populációra jellemző, de előfordulhat nálunk is – az alkohol-dehidrogenáz csökkent működése – amely gyakorlatilag az alkohol allergia tüneteinek okozója. Ez egy veleszületett állapot.
Amennyiben ez így van, sajnos az egyedüli megoldás az absztinencia: ezt el kell fogadni. A FOODTEST.HU Ételintolerancia központ nem végez ilyen vizsgálatot, de lehet olyan igazságügyi toxikológiai labor, ahol ilyen mérésekkel is foglalkoznak.
Amit viszont fontos megjegyezni, hogy az alkohol tartalmú italok jelentősen növelik a szervezet hisztamin termelését. A vörösborban pedig elve magas a hisztamin. Így tehát, aki hisztamin érzékeny annak tanácsos mindenféle alkoholt kerülni!
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu