A puliszka kukoricából készül, így a kérdés jogos. A kukorica/puliszka ellentmondásos eredményeit a kukoricadara készítése okozza.
A darát szárítás után készítik, így a kukorica szemekben lévő fehérjék térszerkezeti változáson mennek keresztül. Az immunrendszer ezért különböző anyagnak érzékeli a natív és a különböző technológiai folyamaton átment fehérjéket.
Ennek ellenére nem javasolt puliszkát fogyasztani annak, akinél a kukorica pozitív eredményt adott – még akkor sem, ha a puliszka negatív lett. És ugyanez igaz fordítva is, egyiket sem tanácsos fogyasztani, ha a kukorica negatív, a puliszka pozitív- bár ez utóbbi jóval ritkábban fordul elő.
A kukorica és a kukoricadara nagyon fontos a reformtáplálkozásban, mivel a búzával és rozzsal ellentétben nem tartalmaz glutént. Jelentősége ismert a csecsemőétkeztetésben is, hisz a sikértartalmú gabonák helyett felhasználva segíthet megelőzni a lisztérzékenység kialakulását.
Ugyanakkor IgG alapú ételintolerancia kialakulhat a kukoricával / puliszkával szemben is. Ez az ételérzékenység azonban kezelhető diétával és a bélflóra helyreállításával.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu