A FOODTEST 200+ vizsgálatban a széles körben fogyasztott csiperke gomba szerepel. Ha a tesztben a gomba pozitív az elsősorban a csiperke kerülésére figyelmeztet. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy esetlegesen „gyógygomba” [pl. Ganoderma (Reishi)]készítményeket sem fogyaszthat.
A gombáknak nagyon sok faja létezik, de csak kisebb hányaduk fogyasztható. Az ehető gombák az élelmiszerek egy külön csoportját alkotják, a legfontosabb tápanyaga a fehérje, amelynek összetételét az állati fehérjéhez hasonlíthatjuk, ezért húspótló ételként is számoljunk vele. A fehérjén kívül zsírokat, nagyon fontos ásványi anyagokat, vitaminokat, íz- és zamatanyagokat, étvágygerjesztő glutaminsavakat, antibiotikus anyagokat is tartalmaz.
A gombát levesként, főételként is megfőzhetjük, de felhasználhatjuk salátának, köretnek, levesek, mártások és húsok ízesítésére, valamint pizzákhoz, vagy hideg és meleg szendvicsekhez és salátákhoz is. Szárítva levesek, húsételek, saláták alkotórésze, őrölve fűszerként ugyanezekhez az ételekhez, ízesítőként használják.
A gombaételekkel kapcsolatban tudni kell, hogy nagyon érzékenyek, nem tárolhatók sokáig, legfeljebb a következő étkezésig tegyük hűtőbe.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu