A FOODTEST 200+ laktózintoleranciára nem ad felvilágosítást. A laktózérzékenység egy enzim, a laktáz enzim hiányát vagy működésképtelenségét jelenti a bélben. Ennek kimutatása más módon lehetséges (pl. tejcukorterhelést követő kilégzési teszt).
Szakmai magyarázat:
A laktáz enzim hiánya miatt a diszacharid laktóz (1 glukóz és egy galaktóz molekula összekapcsolódása révén kialakult 2 cukoregységből álló cukor) nem tud egységeire bomlani, s ez okozza a kellemetlen tüneteket, azaz ilyen esetben nem immunreakcióról van szó. A FOODTEST 200+ immunreakciót vizsgál, kizárólag az adott élelmiszerben lévő fehérjék ellen termelt IgG típusú ellenanyagokat mutatja ki. Monoszacharidok (pl. szőlőcukor, gyümölcscukor), diszacharidok (répacukor/nádcukor, tejcukor) ellen nem termelődnek ellenanyagok (ezek nem immunogének).
A FOODTEST 200+ leletben a tej nem kazein+ laktóz. A tej pozitivitása a tejben lévő valamelyik (egy vagy több) fehérje (több, mint 20 fajta van az állati eredetű tejekben) ellen termelődött ellenanyagok emelkedett szintjét jelenti.
Így tehát, ha valaki a tejfehérjére érzékeny, akkor a laktózmentes tej nem megfelelő választás csak akkor, ha abban kazein sincs!
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu