A FOODTEST 200+ az ételfehérjékre adott immunválaszt, azaz az IgG antitestek számát méri. Tehát a cukor/szénhidrát kérdésben nem foglal állást!
A cukornádból és a cukorrépából származó fehérjék ugyan különbözőek, de némelyikük (antigén-epitóp hasonlóság miatt) keresztreagál. Ennek megfelelően az eliminációs diéta alatt érdemes kerülni mindkét cukorfélét (helyette pl. xilit használható).
A nádcukor/répacukor nem monoszacharid (glukóz), hanem 2 cukoregységből (glukóz és fruktóz) álló diszacharid. A FOODTEST 200+ leletben a „nádcukor pozitivitás” magában, a növényben lévő fehérjék valamelyike, vagy többje ellen termelt ellenanyagok emelkedett szintjét jelenti. Azonban a cukor kivonása során ezek ugyanúgy belekerülnek a boltban kapható nádcukorba is.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu