Az „ételintolerancia” heterogén problémákat foglal össze. Ide soroljuk például a cöliákiát (lisztérzékenység), a laktóz intoleranciát (a laktáz nevű enzim hiánya ill. csökkent működés az oka) a gyümölcscukor felszívódási zavart (a fruktóz felszívódáshoz szükséges carrier protein hiánya), a különböző tartósítószerekre adott reakciót (ami sok esetben farmakológiai hatás és az adott egyén gyógyszermetabolizáló képességével kapcsolatos).
A FOODTEST 200+ az eddig felsoroltak közül egyiket sem vizsgálja, hanem az élelmiszerekben lévő fehérjék ellen termelődött IgG-típusú ellenanyagok szintjét méri ELISA módszerrel. Röviden ezt azt jelenti, hogy bélbolyhok megviselt állapota miatt az emésztőrendszer nem tudja megfelelően lebontani az ételek fehérjéit, így azok bekerülnek a véráramba, majd az immunrendszer IgG antitesteket gyárt az emésztetlen fehérjék ellen.
Mi az ételintolerancia?
Ételintolerancia alakul ki, mikor az emésztés során bizonyos ételek nem képesek felszívódni így az emésztetlen komponensek kóros immunreakciót váltanak ki.
Adatvédelem
Sajtómegjelenések
Általános Szerződési Feltételek
Működési engedély
Kapcsolat
Címünk: 2049 Diósd, Álmos fejedelem u. 27.
Telefon: +36 1 424 0969
Fax: +36 1 226 2064
E-mail: info@foodtest.hu